מקור הזן מאיזור Gard בדרום צרפת במחוז Languedoc-Roussilon. כיום מזוהה כזן המרכזי
של חבל פרובאנס, אם כי הוא גדל גם במדינות: איטליה, מרוקו, ישראל, צ'ילה
וארה"ב.
שמות נוספים: Colliasse, Fausse, Piquette.
שמות נוספים: Colliasse, Fausse, Piquette.
בהיותו ירוק, בשלבים המוקדמים של ההבשלה, עשוי לשמש זן זה להחמצה לטובת מאכל. במיקרים רבים משתמשים בזייתי פישולין מוחמצים לטובת קישוטים לקוקטיילים שונים.

לעצי הפישולין רגישות לטמפ' נמוכות. על מנת להפיק שמן זית איכותי נדרש קיץ חם וחורף מתון בעוצמות הקור.
תפוקת השמן מהפרי נחשבת לבינונית : כ- 15%-20% מיצוי.
תפוקת השמן מהפרי נחשבת לבינונית : כ- 15%-20% מיצוי.

הארומטיות הגבוהה ונוכחותו
הדומיננטית של שמן זה מתאימים לשימוש עדין במאכלים טריים ומנות קלות ופשוטות - סלטים, קרפצ'ו, מנות דגים קלות, מרקים קרים
ומנות פסטה.
"טיפה אחת משמן פישולין מעולה כמוה כטיפת שמן כמהין
איכותי!"
No comments:
Post a Comment