זני הזיתים בכרם

עוד על הזןאחד הזנים העתיקים בשימוש שהגיעו מאיזור איטליה. השימוש העיקרי הוא למטרת הפקת שמן זית. שמן הזית המתקבל מהזן לאצ'נו הינו בטעם רך מאוד ונעים. שמן הלאצ׳נו בכרם  Raphael מתאפיין בארומה עשבונית וטעמים רעננים מודגשים.

 קרא עודמקור הזן בדרום צרפת. בהיותו ירוק, עשוי לשמש זן זה להחמצה לטובת מאכל ולטובת קישוטים לקוקטיילים. בשלבי הבשלה מאוחרים יותר, נמסק זן זה לטובת הפקת שמן זית.
שמן הפישולין מתאפיין בפירותיות גבוהה, חמיצות נמוכה, חריפות ומרירות קלים. לפישולין ערך בריאותי                                    גבוה בשל תכולת נוגדי חימצון גדולה.

זן עתיק, עם עדויות בתרבות היוונית כבר לפני
כ- 3000 שנה.  נפוץ בדרום יוון ובאי כרתים בפרט. לשמן הקורונייקי איזון נהדר, יחד עם חריפות מתונה ההופכים אותו למלווה מושלם למנות רבות ומגוונות.  

No comments:

Post a Comment