שמן הזית - Raphael

בשנת 2003, לאחר התלבטות ארוכה וחקירה של הנושא, הקים רפאל לובן את כרם הזית   Raphael בביתו במושב שאר ישוב במתכונת של כרם בוטיק. 
האדמה הגירית, עוצמת הקרינה בקיץ בשילוב עם מנות הקור האופייניות ואיכות מים יוצאת הדופן, מי נחל הדן הנובעים מן האדמה במרחק של פחות משני ק"מ מן הכרם,  היוו "טרואר" מיטבי לגידול זנים איכותיים של זיתים לשמן זית.  
בכרם הבוטיק נטועים 3 זנים: Leccino,   Koroneiki. ו- Picholine .  רפאל מספר כי : "בתחילה נטענו גם מהזן הסורי, אולם הנגיעות הגבוהה במחלת "עין הטווס" חייבה שימוש נרחב בריסוסים, וכדברי רפאל:"אינני מוכן לבצע ריסוסים בכרם!".  
רפאל, שהיה במשך 10 שנים טייס ריסוס, מכיר מקרוב את השפעתם של חומרי ההדברה השונים והעדיף להתרחק מהם בכל מחיר.

מן הזיתים האיכותיים, מופק בכל שנה שמן הזית   Raphael , שמן זית באיכות יוצאת דופן.  על מנת לשמור על המאפיינים היחודיים של כל זן, מופק שמן הזית מכל אחד מן הזנים בנפרד.  לאחר תהליך טיבעי של שיקוע וללא סינון והצללה, נארז השמן, כל זן בנפרד ומשווק לחוג מצומצם של לקוחות פרטיים ומסעדות מובחרות.   בשנת 2012 הוגש שמן הזית  Raphael  לתחרות "ראשון המסיק" וזכה להכרה תוך כדי שהוא עולה בדירוג איכותו על פני שמות מוכרים וגדולים בישראל.

בעת המסיק ובתזמון מדויק, נרתמת המשפחה לעבודת הכרם, ובעזרת קטיף ידני מדוקדק, נמסקים הזיתים ומועברים לבית הבד בתוך שעות ספרות.  על מנת לשמור על איכות מירבית, נאטם השמן למניעת מגע עם האויר, ומאוחסן לתקופת שיקוע בחדר מבוקר טמפרטורה. במהלך תקופה הזו נטעם השמן מספר פעמים, ורק כאשר מגיע לאיזון הנכון נארז ונשלח ללקוחות המצפים לו.


No comments:

Post a Comment