מקור הזן מאיזור Gard בדרום צרפת במחוז Languedoc-Roussilon. כיום מזוהה כזן המרכזי
של חבל פרובאנס, אם כי הוא גדל גם במדינות: איטליה, מרוקו, ישראל, צ'ילה
וארה"ב.
שמות נוספים: Colliasse, Fausse, Piquette.
שמות נוספים: Colliasse, Fausse, Piquette.
בהיותו ירוק, בשלבים המוקדמים של ההבשלה, עשוי לשמש זן זה להחמצה לטובת מאכל. במיקרים רבים משתמשים בזייתי פישולין מוחמצים לטובת קישוטים לקוקטיילים שונים.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiILDMMv8fl02ZFdOvx-UX36Jypj2zqwGkjqZH1NJLlpbLvOlFPWODBOTQoCaniuIJz2HMV1qj0qKUXq1Ry1lgvokb9YIdtZ4AT4Svfk4bxMMLdQHG_mUJuUiaDNS2P9trjiCcSLeeiHUo/s1600/%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%25A7%25D7%2598%25D7%2599%25D7%2599%25D7%259C+%25D7%2596%25D7%2599%25D7%25AA.jpg)
לעצי הפישולין רגישות לטמפ' נמוכות. על מנת להפיק שמן זית איכותי נדרש קיץ חם וחורף מתון בעוצמות הקור.
תפוקת השמן מהפרי נחשבת לבינונית : כ- 15%-20% מיצוי.
תפוקת השמן מהפרי נחשבת לבינונית : כ- 15%-20% מיצוי.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVsQ8sfmx61DvWVV5hyxnagfnENtWmxBh01Fwdg_ycxjVJKXz6dh69MXgg-95Lye7s14TXQ4oxU85EKgetjOAp3UBPZn0wOGACowXcZHOhWP3StaSZueJdWndil58abM4RHbAu2vIx49w/s1600/%25D7%25A4%25D7%2599%25D7%25A9%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2599%25D7%259F+%25D7%25AA%25D7%2595%25D7%2595%25D7%2599%25D7%25AA.jpg)
הארומטיות הגבוהה ונוכחותו
הדומיננטית של שמן זה מתאימים לשימוש עדין במאכלים טריים ומנות קלות ופשוטות - סלטים, קרפצ'ו, מנות דגים קלות, מרקים קרים
ומנות פסטה.
"טיפה אחת משמן פישולין מעולה כמוה כטיפת שמן כמהין
איכותי!"
No comments:
Post a Comment