Tuesday, July 29, 2014

פישולין – Picholine

מקור הזן מאיזור Gard בדרום צרפת במחוז Languedoc-Roussilon.  כיום מזוהה כזן המרכזי של חבל פרובאנס, אם כי הוא גדל גם במדינות: איטליה, מרוקו, ישראל, צ'ילה וארה"ב. 
שמות נוספים: ColliasseFaussePiquette


בהיותו ירוק, בשלבים המוקדמים של ההבשלה, עשוי לשמש זן זה להחמצה לטובת מאכל.  במיקרים רבים משתמשים בזייתי פישולין מוחמצים לטובת קישוטים לקוקטיילים שונים.

בהיותו שחור, בשלבי ההבשלה המאוחרים יותר, יימסק זן זה לטובת הפקת שמן זית.  מועד המסיק משתנה ונתון לשיקול דעתו של המגדל.  מסיק מוקדם ייתבטא באופי פירותי ובפה חריף לשמן הזית. לעומתו, מסיק מאוחר ייתבטא בטעמים מתוקים ומעט יותר רכים.
לעצי הפישולין רגישות לטמפ' נמוכות. על מנת להפיק שמן זית איכותי נדרש קיץ חם וחורף מתון בעוצמות הקור. 
תפוקת השמן מהפרי נחשבת לבינונית : כ- 15%-20% מיצוי.

שמן הזית מהזן פישולין מתאפיין בפירותיות גבוהה, חמיצות נמוכה, חריפות ומרירות קלים.  טעמים ואיכויות אלו יישמרו לאורך תקופה ארוכה, כשנתיים ממועד המסיק.

הארומטיות הגבוהה ונוכחותו הדומיננטית של שמן זה מתאימים לשימוש עדין במאכלים טריים ומנות קלות ופשוטות - סלטים, קרפצ'ו, מנות דגים קלות, מרקים קרים ומנות פסטה. 





טיפ מרפאל:
"טיפה אחת משמן פישולין מעולה כמוה כטיפת שמן כמהין איכותי!"

No comments:

Post a Comment