Wednesday, July 30, 2014

קורונייקי – Koroneiki

פרי הקורונייקי
זן עתיק זה גדל בחצי האי היווני, אך נפוץ יותר בדרום יוון ובפרט באי כרתים.        
עדויות ראשונות לחשיבותו של הזן קורונייקי בתרבות היוונית מתוארכות לתקופה מוקדמת מאוד, לפני כ- 3000 שנה.  
העובדה כי הזן נפוץ מאוד באיזורים דרומיים וחמים יותר של יוון וכרתים עושה אותו מתאים                        לגידול בישראל החמההזן הוא בעל עמידות בינונית לקרה

העץ עצמו איננו גדל לגובה ומתרחב לאט ומעט בכל שנהמופע העץ מצומצם יחסית לזנים אחרים, ויש לו נטיה לצפיפות גבוהה, דבר המחייב גיזום-חורף מדוייק על מנת לייצר פרצות אורגם לפרי מופע לא אופייני - אשכולות מרובים וצפופים והפרי קטנטן ומשמש לצד הפקת שמן  גם להחמצה למאכל, בעיקר בכרתים.

עץ מזן הקורונייקי


שמן הזית המתקבל מזן זה מאוזן להפליא, וידוע בעולם כיציב בשמירת איכותו. בעל חמיצות נמוכה וארומות של עשבי תיבול טריים, תפוח ירוק, פלפל שחור וארטישוקזן הקורונייקי אפיל ומגיע להבשלה אחרי הלאצ׳ינו והפישולין.         
קורונייקי חייב סתיו מתון כדי להגיע להבשלה אופטימלית
רק אז מלוא הפוטנציאל שלו יבוא לידי ביטוי.
האיזון הנהדר, יחד עם חריפותו המתונה הופכים אותו למלווה מושלם למנות רבות. החל בטיגון ובישול וכלה בשימוש עדין בסלטים, פסטות ובמנות ראשונות פשוטות ומתוחכמות כאחד






טיפ מרפאל:
להוסיף על חומוס או טחינה לאחר ההכנה,
       או- לבזוק על גבינת לבנה חמצמצה או בולגרית
          להריח את הניחוח ולהנות מן הטעם.





No comments:

Post a Comment