![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNCglukVMTY6QZknKZ0ElMdJHfmzupCNNKMduO5zFs8A9LFuu7yKgALe-r5wB-3vCugl5Tu5qlL9nuSXDlqJTeZcwlvm4b2eTedfIFljOX8KPL4b26fuaCOdOD8sJcryPYMkGZ2UNQY8Q/s1600/l.bmp)
נמצאו עדויות ומסמכים המראים כי השימוש בזן לאצ'ינו החל כבר בשלהי בימי
הביניים.
לעץ הזית של הזן לאצ'ינו נטיה לגדול מהר, לגובה ולרוחב - בדומה לעצים שלא ממשפחת עצי הזית. תכונה זו זו מעניקה לו "מופע" לא אופייני, גדול ומרשים בעיקר באקלים חם. בנוסף, לזן עמידות טובה לתנאי מזג אוויר קרים.
לעץ הזית של הזן לאצ'ינו נטיה לגדול מהר, לגובה ולרוחב - בדומה לעצים שלא ממשפחת עצי הזית. תכונה זו זו מעניקה לו "מופע" לא אופייני, גדול ומרשים בעיקר באקלים חם. בנוסף, לזן עמידות טובה לתנאי מזג אוויר קרים.
השימוש העיקרי בפירותיו הוא למטרת הפקת שמן זית. תפוקת השמן שלו בינונית בכמותה ונעה
סביב 14%-20%
מיצוי שמן. שמן הזית המתקבל מהזן לאצ'נו הינו בטעם רך
מאוד ונעים. הוא מכונה "קטיפה ירוקה", ומתאפיין בטעמים עדינים של פירות ירוקים (כגון: תפוח ירוק ושזיף חמוץ) ובעל ארומה עשבונית ורעננה. שמן המופק מלאצ'ינו עשיר בויטמין E ובחומצות שומן מסוג אומגה-9.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwuS1zLCSOk83zPNcPo8bLkscbB44nBcdJ046TkP4lei1DxyyIu23s2VOONEC_ysln8iuvCbpP2Kcjwewxgu2B_9g3YgVEmhXehYFiuIyUxeV8UE_AgJk5oDbwYr6semwNZpc9j3IKR18/s1600/%D7%9C%D7%90%D7%A6'%D7%99%D7%A0%D7%95+%D7%AA%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA.jpg)
הוא הראשון הנימסק בכרם של המשפחה, בין מחצית אוקטובר
למחצית נובמבר.
שמן הלאצ׳נו בכרם הבוטיק Raphaelמתאפיין בארומה עשבונית
וטעמים רעננים מודגשים, לעיתים בטעמי אגוז ועגבניה ירוקה.
הרכות הנפלאה המתקבלת משמן לאצ'ינו איכותי, הופכת אותו אידיאלי למנות קלילות בתיבול עדין. למזיגה על פטריות
טריות,
סלטי פסטה רעננים ועדינים או כתבלין לגבינות קשות
וחצי-קשות, ואפילו כמטבל ללחם.
טיפ מרפאל:
ובוקר טוב".
No comments:
Post a Comment